Klart med gården!!

På måndag skrivs kontrakt på min drömgård utanför Kumla om allt går som det ska :)! Har varit otroligt nervös så länge budgivningen pågått, men nu verkar det alltså klart!

Jag har låtit ställa hit en container där jag skall slänga så mycket skräp som möjligt. Det har samlats en hel del skräp här under de snart 70 år som tomten varit i släktens ägo. Så jag kommer att ha fullt upp de dagar jag är i Västerås. Hundarna är överlyckliga över att slippa husvagnen ett tag, och om jag skall vara ärlig är jag det också. Började får lite cellskräck faktiskt.

Det var några jobbiga dagar i Kumla, bl a blev det strul med Jeanettes dräktiga chihuahuatik Piffen, som var helt enormt tjock av 6 (!) foster och valpade 11 dagar för tidigt. Det blev en lång natt och förmiddag på Regiondjursjukhuset Strömsholm, alla valparna utom en sprutades ut och kejsarsnitt undveks. Den sista, som enligt röntgen låg rätt i fostervägarna kom ut av sig själv när vi chansat och åkt hem. Tyvärr dog alla valparna en efter en, har aldrig varit med om att så mycket för tidigt födda valpar har överlevt tyvärr.

Jag har dåligt samvete för Idunn, har tömkört henne två gånger under de dagarna jag var i Kumla. Men det går väl egentligen inte någon nöd på henne, hon går ju ute dygnet runt med sina hästkompisar. Det fattas ett kilo ner för mig innan jag vill sätta mig på henne, och bör väl kunna rida nästa gång jag kommer dit. Får sätta igång henne långsamt efter den långa vilan, men tror nog att hon snart kommer i form igen!

image25



Innehållsrik dag

Igår var en av de mest innehållsrika dagarna jag haft på flera år. Gick upp kl 6, mötte Mirjam kl 1/2 8 och begav oss till Kumla. Där hämtade vi upp Jeanette och Jenny, och åkte till Kvistbro för att titta på det "röda huset". Jag hade ju varit där förut, men ville att Mirjam skulle se det i hopp om att hon skulle bli "förälskad" i det och vilja flytta dit. Efter visningen kunde vi konstatera att huset nog var lite stort, och att vedeldningen nog var lite avskräckande (pannan finns i ett uthus). Det sa alltså inte "klick" för Mirjam, och jag kände att det nog inte var huset för mig heller. 

Dags för nästa visning - det grönvita "drömhuset" i närheten av Jeanette. Den hade lockat över 20 spekulanter, vilket kändes lite nedslående. Huset var lite mindre och något mer slitet än jag hade tänkt mig, men åh så charmigt. Dit vill jag flytta och kommer att vara med i budgivningen. Hoppas hoppas att ingen annan vill ha det lika mycket som jag!!! Det kommer att bli "snabba ryck", då budgivningen skall vara avslutad redan den 6:e. Jag kommer att bli kontaktad av "min" mäklare på måndag för att ev sparka igång försäljningen av mitt hus. 

Efter en snabb kopp kaffe hos J åkte vi till Kumla ridhus för att genomföra köpet av Mirjams nya häst Winton. Hon red honom en stund, det gick kanonbra, och sen åkte vi hem till säljarens ombud för pappersexercisen. Vid denna tidpunkt hade det börjat blåsa upp och snöa rejält, och vi var glada att vi inte hade transporten med oss (han hämtas på tisdag eller onsdag). Färden hem blev oerhört jobbig med i det närmaste fullt snökaos. Vi såg bilar i diket - bl a en med hästtransport. Jag är glad att Mirjam körde, det blev till att "krypa" fram på motorvägen och resan tog mycket längre tid än annars. Väl hemma åkte jag och handlade till mamma, och passade på att köpa lite frukt till mig. Kom inte i säng förrän på natten - det surrade en massa tankar i huvudet på mig - och jag har nu på morgonen gått upp redan halv sex. Får väl sova en stund i fåtöljen, innan jag skall till en granne på hundfödelsedagskalas, en årlig tradition. 

Mirjams häst Winton:


image23                             image24

RSS 2.0