Utsikten från mitt köksfönster :)

image27

Denna syn möter mig ofta när jag tittar ut genom fönstret med utsikt över mina "ägor". Lite längre  bort vid skogsbrynet betar tre rådjur. Både älgar och rådjur är helt orädda för hundarna, som står i rastgården och skäller på dem.

Jag trivs förträffligt även om jag håller på att drunkna i flyttkartonger och silkepapper. Har hittat dammsugaren, så nu har jag inget att skylla på..;). Hade tänkt vänta med att städa tills allt var uppackat, men inser att dammråttorna kommer att bli alldeles för många och stora tills dess. Hundarna fäller :(.

Är fortfarande för tung för att rida, så det får bli tömkörning istället. Hon är en PÄRLA min älskade islänning Idunn. Stressar aldrig upp sig och gör det jag ber henne om - tränar mycket skänkelvikning och öppna för att få henne smidig. Trava får hon göra på en volt i ett vägkors en bit härifrån. LÄNGTAR efter att rida, men är ständigt vrålhungrig så det går trögt med viktminskningen.

Längtar tills jag får internet hemma, det kan väl inte dröja så länge till hoppas jag. Sitter nu hos J där jag har tillgång till trådlös uppkoppling. TV får jag på måndag då Canal DIgital installeras.



Sista natten i "gamla" huset...

Det är med blandade känslor jag nu går till sängs för en sista natt i på den plats som funnits i mitt hjärta i över 50 år... Jag är jättenervös inför morgondagen, hur det skall gå med packningen och vad flyttgubbarna skall säga om allt damm som jag för sent upptäckt finns på de mest undangömda ställen. Jag skall inte packa själv, men ansvarar för att sladdar och dylikt blir urdragna. Har just mätt bokhyllorna, det är PRECIS så att jag tror att de kommer att gå in i vardagsrummet, där takhöjden inte är mer än drygt 2 m! Har också insett att jag inte kan ta det sovrum jag tänkt p g a konstiga vinklar inne i huset, min ställbara säng kommer helt enkelt inte att gå att få in i det rum jag helst velat ha. Men jag har två andra rum att välja på som tur är.

Hundarna kommer att få en trist morgondag - de kommer att få sitta i bilen medan packning och lastning pågår. Så snart allt är lastat åker jag till Kumla för att sen ta emot flyttlasset som kommer på fredag. Det är en del jag behöver fixa där också, bl a fälla ihop bäddsoffan som jag haft som tillfällig säng. En skinnsoffa som jag köpte på blocket, ett mycket bra köp!

På lördag kommer bror och svägerska och hjälper till med lite uppackning och uppsättning av hyllor o dyl. Det skall bli trevligt med lite sällskap, känner mig just nu ganska liten och ensam med mina tankar. På söndag åker de förbi Västerås för att titta till våra föräldrar, som just då fått komma hem från korttidsboendet. Tur att det finns telefon och hemtjänst, för nu kan jag ju inte ställa upp och hjälpa dem som jag hittills gjort.

Har pratat med köparna av mitt hus här i Västerås och preliminärt bestämt att de tar över huset den 15:e maj. Innan dess skall jag sett till att möbler blir slängda/sålda/bortskänkta (får inte plats med allt i Kumla) och att huset blir städat. M och J skall också komma hit och hämta virke och lite prylar de vill ha.

Nu blir det nog tyst på bloggen ett tag, dels p g a tidsbrist och dels p g a att jag inte får internet förrän om ca 3 veckor. Tur att jag kan åka till J och koppla upp mig där,
annars skulle nog abstinensen blir FÖR svår!

Det ordnar sig nog - hoppas jag!

Det har hänt massor sen sist jag skrev, både jobbiga och roliga saker. De jobbiga är att mamma ramlat och slagit i rygg och revben med sprickor i kotor och revben som följd. Ambulans till lasarettet förra onsdagen :(. Pappa klarar sig inte själv och har fått komma till ett korttidsboende där han trivs bra tack och lov! Efter en dryg vecka på lasarettet med svåra smärtor har nu mamma fått flytta till samma korttidsboende som pappa, och jag hoppas innerligt att de får vara kvar där ett tag så jag kan känna mig lugn! Var där och hälsade på mamma när jag kom från Kumla igår, men pappas avdelning var stängd för besökande p g a vinterkräksjukan :(. Stackars pappa som inte får något besök, och som är ganska förvirrad och som inte klarar av att tala i telefon. Mamma har tack och lov haft telefon vid sängen och vi har talats vid ofta och länge.

Jag har varit i mitt nya hus utanför Kumla i nästan en vecka (är dock i Västerås när detta skrivs). Jag trivs förträffligt och längtar till det att flyttlasset går. Hundgård är beställd och levererad - nu skall den "bara" sättas upp.... Jag har kommit igång att cykla till Jeanette där jag har Idunn, och Lennon har fått springa med. Bra motion för honom och mig. Jag väger för mycket och Idunn är inte igång så det har blivit tömkörning i stort sett varje dag. Hon är en pärla min häst - passar mig perfekt och är en av glädjeämnena i mitt liv just nu.

Telia - bläää!!!! Tre gånger har de lovat att en tekniker skall komma ut och koppla in min telefon så att jag kan få ADSL och kunna använda min dator. Tre gånger har de uteblivit utan kontakt eller förklaring, och jag har ringt dem ett otal gånger och fått olika besked. Efter mycket "om och men" fick jag tag på en handläggare på kundtjänst som kunde meddela att den gamla ägarens abonnemang från en annan leverantör ligger kvar och blockerar, så att det inte gå att koppla in min telefon!?!?!?!?!?! Jag har tre gånger åkt från Västerås för att släppa in teknikern, och fullkomligt exploderade när de inte kom som avtalat i torsdags - detta trots att jag ringde på onsdagseftermiddagen och dubbelkollade att de skulle komma! Detta resulterade i att de kommer att dra en ny ledning, på MÅNDAG - då är jag inte där men Jeanette har erbjudit sig att släppa in dem. Hon har ju nyfödda valpar och vill inte vara hemifrån, har därför inte kunnat ställa upp tidigare. Gissa om jag kommer att begära kompensation för ca 90 mils extra bilåkande och psykiskt lidande! Efter att telefonen är inkopplad tar det 8 arbetsdagar att få ADSL... förhoppningsvis är allt klart till jag flyttar dit den 18:e - annars....

Nu väntar jag på att yngsta brorsdottern Lisa med familj skall dyka upp. De skall hämta en del saker som de vill ha, och ta med sig ved som är kluven och klar. Själv har jag röjt det mesta, men det finns massor av papper som skall gås igenom, så att jag kan lämna relevanta sådana till köparna - gamla bruksanvisningar och ritningar o dyl. Blir väl kvar här i Västerås till slutet av nästa vecka, då det bär av till Kumla igen. Är bjuden på 40-årskalas minsann :)-

RSS 2.0